Werkwijze

Een goed ontwerp
is een heldere gedachte,
in beeld gebracht

Ik werk nauw samen met jullie, want jullie zijn de experts. Om te zorgen dat we precies de juiste toon aanslaan en dat het resultaat helemaal klopt, werken we op de volgende manier:

1 — Gesprek en voorstel

We maken kennis en drinken een kopje koffie. We proberen er precies achter te komen wat de vraag is en wat we nodig hebben om er een goed ontwerp van te maken. Daarnaast checken we hoeveel tijd en budget we hebben, wie er bij het proces betrokken is en wie juist niet.

Zijn we na dit kennismakingsgesprek een match? Dan volgt de offerte, zetten we de rest van de afspraken alvast in onze agenda en gaan we aan de slag.

2 — Structuurschets

Door samen onderzoek te doen maken we een structuurschets - een digitale schets waarin de juiste puzzelstukken op de juiste plek worden gezet. Zo onstaan de eerste ideeën voor beeld en tekst. Omdat de schets snel gemaakt kan worden, kunnen we in dit stadium makkelijk schuiven en aanpassen.

3 — Ontwerp

Wanneer de structuurschets helemaal klopt, gaan we ontwerpen. Dat kan in de huisstijl van je organisatie of juist in een andere grafische stijl. Als de opdracht erom vraagt, betrekken we ook illustratoren, animatoren of andere specialisten uit mijn of jullie netwerk erbij.

4 — Puntjes op de i

Nadat het eerste ontwerp is gepresenteerd, gaat het nog even goed onder de loep. We passen de laatste details aan, corrigeren de teksten en leveren alles in de juiste formaten op. Zo komt het piekfijn terecht op je website. Of in je magazine. Of op je socials. Of in een lijstje aan je muur.

Het eindresultaat kan verschillende vormen aannemen. Daarbij houd ik vooral van het maken van plattegronden, infographics, data-visualisatie en functionele illustraties.

In mijn gereedschapskist zitten veel verschillende programma's, maar meestal zet ik de puntjes op de i in Adobe Illustrator of Affinity Designer.

Het resultaat kan er zo uit zien:

Kaarten & plattegronden

Van eenvoudige situatieschetsen tot uitgebreide, gelaagde kaarten.

Infographics

Van ondersteunende icoontjes tot gedetailleerde uitlegplaten op groot formaat.

Data-visualisatie

Van eenvoudige figuren om je verhaal te ondersteunen tot visuele verhalen vanuit
een dataset.

Functionele illustratie

Wetenschappelijke illustraties,
artist impressions en meer.

Lees meer over mij, browse door voorbeelden van
eerder werk of neem contact met me op